banner

Kenneln

Agility

Agilityträning.


Jag heter Annicca och bor strax utanför Hjo i ett naturskönt område som heter Missveden. Uppfödningen av Kromfohrländer är liten och sker helt i hemmamiljö. Mottot är en sund hund i en sund kropp, med ett trevligt sätt.

Kromfohrländer är en till storleken medelstor hund. Den är glad, positiv, uppmärksam och lättlärd. En trofast följeslagare som går att ha lös vid promenader i skog och mark. Den visar ingen jaktinstinkt, är ej påflugen vid kontakt med andra människor och lämpar sig förträffligt till agility då den är lättlärd, snabb, följsam samt älskar att hoppa. Det är en trevlig och rolig hund att leva med. Rasen lämpar sig dock bäst hos någon med hundvana för att ta tillvara dess egenskaper.

Kennel Fondadors första kull valpar föddes redan 1971 och var av rasen Pyrenéerhund. Denna härliga ras levde jag med i många är, både som sällskap, som uppfödare och aktiv utställare . Mina Pyrenéerhundar har erhållit otaliga BIR, flera gruppvinster och grupplaceringar samt även BIS vinster och placeringar på SKK.s och NKK.s internationella utställningar. Detta var främst under 1970 -80 talet samt tidigt 1990 tal. Den kanske mest kände Pyrenéern var INT NORD U CH Fondador Bandolier som även placerade sig högt upp på Svenska Kennelklubbens guldhundslista (som det hette på den tiden) Över årets vinstrikaste hundar. Detta var i mitten av 1970.